Kulk Elektrotechniek

Uw elektricien in Leiden en omstreken

KNX-EIB

Of het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole neemt toe. Gelijktijdig wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker.

Meer comfort, meer veiligheid, meer energie besparen: de vraag naar gebouwenbeheersystemen neemt voortdurend toe. Of het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole neemt toe. Gelijktijdig wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik is te bereiken door uw huis of kantoorpand uit te rusten met het KNX systeem, een intelligent besturing- en controlesysteem.

Om de gegevensoverdracht van en naar alle componenten van het gebouwenautomatiseringssysteem te verzekeren, is er een systeem nodig dat het probleem van geïsoleerde subsystemen oplost door er voor te zorgen dat al deze componenten met elkaar kunnen communiceren, ze als het ware dezelfde ‘taal’ te laten spreken. Dit is mogelijk door alle busdeelnemers via de KNX media (twisted pair, radio frequency, power line of IP/Ethernet) met elkaar te verbinden. Busdeelnemers worden in twee categorieën ingedeeld: sensoren en actuatoren. Er bestaan busdeelnemers voor alle mogelijke toepassingsgebieden, een paar voorbeelden: verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. Voor een goed begrip: al deze functies worden door het uniforme KNX systeem, zonder bijkomende hulpapparatuur, bewerkstelligd.

  • Touch screen voor KNX systeem
  • USB-oplader voor al uw consumentenelektronica
  • Docking station voor iphone, ook mogelijk als radio